Velkommen til oss!

UTB68

Universitetstjenestemennenes Borettslag framstår som veldrevet og består av 7 frittliggende boligblokker med 172 leiligheter og et møterom som andelseiere foreløpig får låne gratis mot vask og rydding.

Lokalet har toaletter og et lite kjøkken, samt en storskjerm og internett. Det ble oppusset i 2015 og 2016, og fremstår nå som tidsmessig.  Laget har også en stor lekeplass mellom Otto Ruges vei 84 og 86. Denne blir vesentlig oppgradert i 2017, og fikk ny støtsand og lekesand i 2016.

Borettslaget har GET TV og bredbånd via fibernett inkludert i felleskostnadene. Hastigheten på bredbåndet som er inkludert er for tiden 30Mbps og kan økes til 150Mbps mot ekstra betaling.

Årsregnskapet for 2016 viser et overskudd på kr 1 559 857,-.Alle hovedtavlene for felles strøm i borettslaget ble byttet ut i 2017 og de som har ønsket det har fått oppgradert sine sikringsskap.  Et grøntutvalg ble etablert og de jobber sammen med anleggsgartnerfirma med å lage en langtidsplan for borettslagets uteareal.

Laget gjorde i 2016 investeringer i to nedgravde avfallsanlegg og rørfornying av bunnledningene på tilsammen ca. 5 millioner kroner. Avfallsanleggene er sikret med lås som kan åpnes med samme nøkkel som inngangsdør/ytterdør. I 2015 ble alle endeveggene pusset opp,  alle ringeklokke anleggene blebyttet ut og alle ventilasjonskanaler renset.

I perioden 2014-2016 ble alle ventiler til kjellere beskyttet mot fukt, porter ble revet, parkeringsplasser merket og grøntanlegg beskåret. Det foreligger konkrete planer for budsjettert fornying av beplantningen. I 2011 ble det lagt nye takbelegg på alle blokkene.

Vi har en god driftsøkonomi, som utenom investeringer viser et solid årlig overskudd. Fortsatt vil overskuddet for 2018 trolig være på nivå med 2017 eller høyere. Vedlikeholdsstandarden i laget er god. Den enkelte blokk har et beløp til fri disposisjon for beplanting, redskap, sammenkomster eller tiltak forøvrig.

Laget har renholds service for fellesarealer (inklusive regelmessig matteskift ved inngangene og en vaktmestertjeneste som omfatter brøyting/strøing og vedlikehold av grøntarealer. Utførende firma for begge tjenestene er for tiden Vaktmester Andersen. Laget ble stiftet i 1967 og de siste leilighetene ble innflyttet i 1968. Ethvert borettslag på 50 år må påregne vesentlige vedlikeholdskostnader. Kjøpere må derfor påregne at fremtidig utskifting av dører, vinduer og fornying av innvendige rør kan føre til noe økte felleskostnader, til tross for en meget god driftsøkonomi. Laget har investert ca. 7 mill. kroner på to år uten langsiktige låneopptak.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som sammen med andre dokumenter alle er tilgjengelig under «dokumenter» på denne nettsiden.

Leilighetene i borettslaget har hatt en verdistigning som er minst like høy som ellers i området. Fellesutgiftene er på samme nivå som i omkringliggende borettslag, og økningene i felleskostnadene har i 2016 og 2017 vært omtrent som inflasjonen. Fellesutgiftene økte med X% ved årsskiftet 2017/18.


Østerås

Området er veletablert og meget populært, med kort vei til de aller fleste fasiliteter. Østerås kjøpesenter byr på bl.a. apotek, vinmonopol, treningssenter og et variert tilbud av forretninger, legesenter , fysioterapi, tannlege og et bakeri. Her finner du også dagligvarebutikken Meny. Det er ikke langt til Rema  1000 på Lijordet, og også til Eiksmarka senter, som i ny drakt skal stå ferdig 2. kvartal 2018, med mange leiligheter og nye butikker.

Det er enkel gangavstand til T-banens linje 2. Du kommer deg til Oslo sentrum på ca. 20 minutter med t-banen fra Østerås stasjon med flere avganger i timen. God bussforbindelse rett utenfor døren ved Ovenbakken 18 med direkte busser til Bekkestua, Sandvika og Fossum, samt buss til Skøyen med forbindelse til Oslo sentrum.

Nærområdet byr på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. golfbaner, tennisbaner og fotballbaner. Seniorsenter, eldresenter og sykehjem finnes også innen gåavstand. Seniorsenteret har varierte aktiviteter for de godt voksne. Forøvrig er det ganske kort vei til Bærumsmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet, og sommerstid fine tur- og sykkelstier. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er strendene ved Østernvann og Bogstadvann populære utfluktsmål.

Barnehager og skoler

Flere barnehager og skoler i nærheten, blant annet Fururabben Barnehage, Eikeli barneskole, Østerås ungdomsskole  og Eikeli videregående skole ligger alle like i nærheten.

 


 

Info fra styret

Husk at vi nå har startet med sortering av biologisk avfall og alle plikter å sortere dette å kaste i conatinere for biologisk avfall.

ØSTERÅS - 9. Feb

4 ºC

Siste nyheter

Vi får ny styreportal og nettsider.
For å bedre kommunikajsonen mellom...


Ladestasjoner
Parkeringsplassene ved Ovenbakken 18 har...


Digitalt årsmøte
Som nevnt  i siste UTB-Nytt avholdes...


Container for kjellerrydding og hageavfall
Det blir satt ut containere 30.april og...


Rotter i borettslaget
Det har i den siste tiden blitt observert...